Mitől immunerősítő a masszázs?

By enido

Mit is értünk immunrendszer alatt?

Az immunrendszer valójában a szervezet védekező mechanizmusa. Egy esetleges fertőzés elleni védekezésben résztvevő antigén hatására kialakuló sejtek, szövetek és szervek együttese.

Fő feladata beazonosítani és megkülönböztetni mindent, ami a szervezetbe jut, hogy azok saját vagy idegen anyagok. Ha idegen anyaggal találkozik, akkor azt eltávolítja a nyirokrendszer útján. Ez az a fontos momentum, amit a masszázzsal nagyon hatékonyan tudunk támogatni. De lássuk csak szép sorjában.

Az immunerősítő, méregtelenítő masszázs a svédmasszázs csoportjába tartozik.

Az immunerősítő méregtelenítő masszázs, ha a fogásait nézzük, csak egy elég szűk kört alkalmaz, a simító fogásokat, hiszen itt a nyirokkeringés javítása a célunk. Ez az alábbiak miatt nagyon fontos.

Orvosilag és egészségtanilag is bizonyított tény, hogy a szövetközti térben lévő elhalt anyagokat, mikororganizmusokat, különböző baktériumokat, vírusokat, gombákat, amelyek megtámadják a szervezetünket a fagocitáló sejtek képesek semlegesíteni. Méghozzá olyan formában, hogy a keringési rendszerrel utazva a hajszálér hálózaton keresztül ki tudnak lépni a szövetközti térbe, és képesek az ott lévő anyagokat bekebelezni. Ezt követően elszállítódnak vagy a vénák, vagy a nyirokerek segítségével. Az immunerősítő méregtelenítő masszázs sokban hasonlít az ödémamentesítő kezelésre.

Kinek ajánljuk?

  • Minden olyan embernek, aki keveset mozog,
  • sokat ül,
  • vagy sokat áll – hiszen ez befolyásolja, lassítja a keringési rendszert.
  • Kisgyermekeknek – könnyebb, gyorsabb a betegségek lefolyása.
  • Időseknek, akiknek az immunrendszere nehezebben viseli a vírusok, baktériumok okozta megpróbáltatásokat.

Az immunerősítő masszázs egy megelőző célt szolgál, viszont a fertőzések lezajlása után, ha már nem lázas, nem elesett a vendég, akkor ez a technika elkezdhető, hogy támogassuk az immunrendszer mielőbbi felépülését.

Immunerősítő masszázsnál mindig teljes testkezelést végzünk. Részkezeléseknek nincs értelme, és ne dőljünk be az ilyen ígéreteknek. A teljes testkezelést testrégiónként kell elvégezni.

A svéd masszázsok egyik legfontosabb szabálya, hogy a masszázst mindig a szívtől legtávolabbi ponton kezdjük a kezelést, azaz a jobb oldalon. Immunerősítő masszázsnál viszont a nyirokkeringésre hatunk, így ezt a tételt nem fogjuk teljes egészében alkalmazni, hiszen a kezeléssel elsősorban nem a vérkeringésre, hanem a nyirokkeringésre hatunk.